JOGURT ENTERO zakwaska 2szt

Zakwaska do samodzielnego przygotowania smacznych i bogatych w probiotyczną mikroflorę produktów mlecznych.

Firma: Vivo

16,00 

4 w magazynie

Opis

 Jogurt 100-latków

Wyróżniającą, charakterystyczną cechą jogurtu uzyskanego z Zakwaski ENTERO JOGURT jest zawartość bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych – jogurtów maconi i serów suluguni.

Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym. Zakwaski działają poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców.

Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp.

ENTERO JOGURT  polecamy dla osób:

  • chcących dostarczyć do organizmu szczepy Enterocooccus faecium,
  • stosujących dietę eliminującą grzyby (Candida) i bakterie patogenne (gronkowiec),
  • dorosłych i seniorów,
  • w trakcie leczenia chorób,
  • chcących dostarczyć do organizmu żywe kultury bakterii.

                                                                                                                                                             Skład:

Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium.

masa netto: 1 fiolki = 0,5 g

Ilość fiolek w opakowaniu: 2

 

Informacje dodatkowe

Waga 0,05 kg
Wymiary 2 × 5 × 5 cm