Opis
Zakwaski VIVO są przeznaczone do przygotowania w warunkach domowych żywych ukwaszonych produktów mlecznych. Wyróżniają się wysoką jakością, gwarantowaną świeżością, brakiem różnych domieszek i środków konserwujących, wysoką zawartością żywych pożytecznych bakterii.
Ukwaszone w domowych warunkach produkty, dzięki wysokim stężeniom żywych pożytecznych bakterii i kwasu mlekowego:
- hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i gnilnych w jelitach,
- sprzyjają przywróceniu prawidłowej mikroflory jelit,
- wzmacniają odporność,
- normalizują trawienie.
Zakwaski PROBIO JOGURT (dawniej Simbilakt) posiadają największą liczbę kultur bakterii ze wszystkich oferowanych Zakwasek. Specjalnie dobrane proporcje laktobakterii i bifidobakterii, podobnie jak zwiększona ilość kultur w starterze, wyróżnia PROBIO JOGURT. Uzyskany jogurt zawiera duże stężenie aktywnych kultur bakterii. Zawarta w produkcie flora niekorzystnie wpływa na patogenne bakterie i grzyby, wytwarzając duże stężenie kwasu mlekowego i naturalnych substancji antagonizujących patogeny.
Jogurt polecamy dla osób:
- chcących wprowadzić do diety produkty bogate w laktobakterie i bifidobakterie,
- w każdym wieku w diecie codziennej,
- dla dzieci od 1 roku życia,
- dla kobiet,
- po leczeniu i antybiotykoterapii.
Skład:
maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium infantis.
1 fiolka (0,5g) na 1-3l mleka.
Opakowanie zawiera 2 fiolki zakwaski.
Do produktu dołączona jest ulotka informująca o sposobie przygotowania jogurtu.