Opis
Zakwaski VIVO są przeznaczone do przygotowania w warunkach domowych żywych ukwaszonych produktów mlecznych. Wyroby te
wyróżniają się wysoką jakością, gwarantowaną świeżością, brakiem różnych domieszek i środków konserwujących, wysoką zawartością
żywych pożytecznych bakterii. Ukwaszone w domowych warunkach produkty, dzięki wysokim stężeniom żywych pożytecznych bakterii
i kwasu mlekowego – hamują rozwój bakterii chorobotwórczych i gnilnych w jelitach, sprzyjają przywróceniu prawidłowej mikroflory
jelit, wzmacniają odporność, normalizują trawienie, a także mają wiele innych korzystnych właściwości.
Kefir hamuje wzrost bakterii chorobotwórczych różnych rodzajów, zwłaszcza specyficznych dla infekcji
jelitowych. Kefir ma pozytywny wpływ na przemianę materii i znacznie zmniejsza ryzyko wystąpienia
chorób nowotworowych. Dieta kefirowa jest szczególnie skuteczna dla osób, które chcą się pozbyć nadwagi i
przywrócić do normy poziom cholesterolu we krwi.
rozpoznawalnego, ze względu na dostępność w sklepach wyłącznie wysoko przetworzonych produktów.
Zakwaska Kefir Vivo zawiera unikalną, naturalną symbiozę bakteryjną. Zapewnia mikroflorę składającą się z różnych
gatunków i szczepów bakterii.
Skład:
Acetobacter aceti, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus,
Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp.bulgaricus,
Lactobacillus casei, Saccharomyces unisporus
Regularne spożywanie żywego kefiru przyspiesza przemianę materii.
To przyczynia się do normalizacji masy ciała i zawartości tkanki tłuszczowej w organizmie.
Kefir Vivo polecany jest dla:
– osób pragnących schudnąć,
– osób w każdym wieku, w codziennej diecie,
– osób z alergią,
– dla dzieci i młodzieży w wieku 1-18 lat,
– seniorów,
– osób uprawiających sport, lub mających zwiększony wysiłek fizyczny,
– osób w trakcie leczenia chorób,
– osób po leczeniu, w trakcie rekonwalescencji
Kefir można przygotować z mleka krowiego, koziego lub z dowolnego mleczka roślinnego. Z 1
fiolki (0,5g) przygotowujemy do 2 litrów kefiru probiotycznego.
Do produktu dołączona jest ulotka informująca o sposobie przygotowania kefiru.